Maak het lettertype kleinerLettertype maatMaak het lettertype groter    Print deze pagina uit
,,Woody blijft mijn godin''

Titel:          ,,Woody blijft mijn godin''
Auteur:     LDB voor Het Nieuwsblad
Datum:     08-01-2006
Grootte:   383 woorden

Vanaf vandaag nieuw leven ten huize Herman Brusselmans. Vijftien maanden na de dood van zijn grote liefde, maltezer Woody, heeft schrijver Herman een nieuwe hond. Zijn naam? Eddie. ,,En dankzij hem word ik weer een sportieve jongeling." 

Waarom 'Eddie'?

,,Door zijn stamboom moesten we een naam hebben die begint met de letter "e". Eddie is een 'silly' naam voor een hond. Je kan denken aan Eddy Merckx of Eddy Wally of Eddie Murphy, maar eigenlijk is hij genoemd naar mijn 50-jarige neef Eddie. Hij heeft net zo'n ondeugende smoel. Ge moet maar durven hé, een puppy noemen naar een vent van vijftig." 

Welk ras is het?

,,Een Lhasa Apso, hij heeft de platte snoet van een Maltezer en is beige-bruin. Hij heeft ook van die lange haren, maar dat knippen wij eraf hoor. Ge kunt het anders laten groeien tot op de grond. Twee langharigen in huis is al genoeg." 

Je hebt heel lang getreurd om je vorige hondje Woody. ,,Hij is onvervangbaar'', zei je altijd.

,,We hebben vijftien maanden getreurd en Eddie kan onze Woody niet vervangen. Ze blijft onze godin. Maar ik miste mijn 200 meter lange wandeling in het Patershol, samen met mijn hond. Mijn benen werden strammer. Dankzij Eddie zal ik weer veranderen in een sportieve jongeling." 

Ben je niet bang dat Eddie nu niet zal voldoen aan jouw ideaalbeeld van een hond?

,,Tja, ik ging altijd samen met Woody een koffie drinken. Hij zat toen op mijn schoot en zette zijn twee pootjes braaf op tafel. Hij was zo kalm en down omdat hij epilepsie had en medicijnen kreeg. Eddie is een veel speelsere hond. Ik moet afwachten hé." 

Blijft Woody's urne in de living staan?

,,Ja, maar ik zal ze toch iets hoger zetten. Ik wil niet dat Eddie ze omver loopt." 

U schrijft een nieuwe novelle, De dollartekens in de ogen van moeder Teresa , als een alternatief Boekenweekgeschenk voor de boekenbeurs in Nederland. Hield moeder Teresa van honden?

,,Moeder Teresa hield van alle levende wezens, maar zelfs in de beste mensen zit een slecht trekje, vandaar die dollartekens. Tja, ik weet het niet, ze zal er wel veel gezien hebben. In Calcutta zitten veel zwerfhonden." 

Leef nog lang en gelukkig met Eddie!