Maak het lettertype kleinerLettertype maatMaak het lettertype groter    Print deze pagina uit
Antwerpen-Centraal krijgt eigen stationsroman

Titel:          Antwerpen-Centraal krijgt eigen stationsroman
Auteur:     redactie voor Het Laatste Nieuws
Datum:     15-09-2009
Grootte:   236 woorden

Het station Antwerpen-Centraal krijgt zijn eigen roman. Vanaf 20 september zullen vijf bekende Vlaamse schrijvers en schrijfsters in het station plaatsnemen om er inspiratie op te doen. Het resultaat zal een interactieve stationsroman zijn die op vrijdag 25 september wordt onthuld. Het project wordt door de NMBS en Eurostation op poten gezet om de vernieuwing van het Antwerpse stationsgebouw te vieren.

Koepel opgefrist
De grootste investeringen in het Antwerpse Centraal station zullen in het najaar klaar zijn. Jaren werd er gewerkt in het gebouw. De meest opvallende verandering was de tunnel onder het station waardoor er een noord-zuid-verbinding gecreëerd werd. Daarna werd ook nog de koepel opgefrist en er was de opening van de tweede ingang aan de achterkant van het gebouw.

Nu alle stukken van de puzzel in elkaar vallen, wil de NMBS het station in de bloemetjes zetten met een eigen boek.
Dat zal geschreven worden door Anne Provoost, Oscar van den Boogaard, Herman Brusselmans, Tom Naegels en Joke van Leeuwen. 

In het station pennen die bekende auteurs verhalen neer over het station, geïnspireerd op de verhalen van de mensen die er voorbij lopen. Er is dus inbreng van het publiek mogelijk.

Dat laatste geldt ook voor de cover van de roman. Op de website www.stationsroman.be kunnen mensen daar hun ontwerp voor de kaft van het boek insturen. De winnende inzending wordt gedrukt op alle eenmalige romans over Antwerpen-Centraal. (belga/mvdb)