Maak het lettertype kleinerLettertype maatMaak het lettertype groter    Print deze pagina uit
Weer een parel van een Brusselmans

Titel:          Weer een parel van een Brusselmans
Auteur:     Wilke Martens voor Metro
Datum:     02-10-2012
Grootte:   192 woorden

Herman Brusselmans weet nog altijd van geen ophouden. En waarom zou hij ook? Met Guggenheimer in de Mode is zijn oeuvre gegroeid naar meer dan zestig titels. De Vlaamse auteur haalt in zijn nieuwe roman zijn personage Guggenheimer van stal om hem dit keer om te toveren tot modegigant. Tijdens zijn tochten door Gent besluit Guggenheimer eigenhandig iets te gaan doen aan de ongeïnspireerde wijze waarop de Vlaamse vrouwen tegenwoordig gekleed gaan. Honderden Genezen Kankers, de cocktail die hij op een constructieve dag had ontwikkeld, later, is GFC daar.

Guggenheimers hoofd loopt er weer herhaaldelijk van over, waardoor hij zich niet eens echt meer met seks bezighoudt: “Seks behoorde sedert een hele tijd niet meer tot Guggenheimers top vijf, en niet dat hij neen zou zeggen tegen een korte intergeslachtelijke confrontatie, dat niet, maar om er nou vol branie naar op zoek te gaan, dat leek hij allerminst van plan.”

Gelukkig levert dat gebrek aan ‘intergeslachtelijke confrontaties’ genoeg momenten op om van Genezen Kankers te genieten en zijn gedachtekronkels de vrije loop te laten. Samen met dit indrukwekkende plot is Guggenheimer in de Mode weer een parel van een Brusselmans.