Mobiel menu
Teksten

teksten

Aan tekst geen tekort als je Herman Brusselmans heet.

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand in het Nederlandse taalgebied is (en misschien zelfs ook daarbuiten) die zoveel columns op zijn naam heeft staan als Herman Brusselmans. Er is tegenwoordig geen blad meer dat ten onder gaat zonder ooit een column van Brusselmans te hebben afgedrukt.

Hier kunt u dan ook een uitgebreide selectie vinden, aangevuld met enige teksten die nooit in boek-vorm zijn verschenen.

(Teksten die de de afgelopen 30 dagen nieuw zijn geplaatst hebben een sterretje achter de titel *)

De beste sportcolumn ter wereld

Titel:          De beste sportcolumn ter wereld
Auteur:     Herman Brusselmans voor De Nieuwe Gazet
Datum:     17-03-2001
Grootte:   737 woorden

Deze week meldde een of andere krant dat Jan Koller en Hedvika Horvathova uit elkaar waren. Later werd het gelukkig ontkend, maar op het moment zelf was ik er kapot van. Jan en Hedvika zijn immers een prachtig stelletje, veel leuker dan David Beckham en Victoria Spice, dan prins Filip en prinses Mathilde of dan mijn nonkel Juul en tante Tuur, die eigenlijk allesbehalve een leuk stelletje zijn, vooral als nonkel Juul gezopen heeft en tante Tuur achterna zit tot in de slaapkamer, op zijn tractor. Jan en Hedvika zijn volgens mij zelfs het leukste stelletje in de sportwereld sinds Roger De Vlaeminck en Phaedra Hoste.

De twee paartjes en de partners waaruit ze bestaan vertonen, toeval of niet, trouwens een hoop overeenkomsten. Zowel Jan als Roger is een grote, atletische superman. Zowel Hedvika als Phaedra is een langbenige, sexy vrouw. Zowel Jan als Roger heeft een zeer intelligente blik in de ogen. Zowel Hedvika als Phaedra was, mocht ze geen fotomodel geweest zijn, voor hetzelfde geld een kernfysica, een hersenchirurg of een economische analiste geworden. Zowel Jan als Roger kan in een zeer behoorlijk Nederlands over alles en nog wat praten, op zo’n manier dat je ofwel overtuigd zit te knikken uit bewondering voor zoveel diepzinnige waarheden ofwel over de grond rolt van het lachen vanwege de fijnzinnige humor in hun commentaren. Zowel Hedvika als Phaedra heeft schitterende, volle, natuurlijke, ongerepte borsten waaraan ik gerust eens zou willen likken. Meer nog, een triootje met Hedvika en Phaedra zou ik bij lange niet afslaan. Ik zweer jullie, ik zou die twee de beurt van hun leven geven, want zoals jullie reeds konden vermoeden ben ik inderdaad niet alleen de grootste sportkenner van Vlaanderen, de beste sportcolumnist ter wereld en de getalenteerdste schrijver van het heelal, doch tevens ongelooflijk populair bij de meisjes dankzij mijn bijkans unieke seksuele uitstraling die slechts op het zicht reeds verraadt dat ik in bed zowel een tedere minnaar als een woest beest kan zijn.

Ik durf te wedden dat zowel Hedvika als Phaedra een druipende onderbroek krijgt bij de gedachte dat ik hen naar de toppen der verrukking voer, helaas niet meer met m’n onafscheidelijke Marlboro in m’n bek, want ik ben godverdomme gestopt met roken. Is dat afzien. Welja, wat ik bedoel is dat ik het erg jammer vind dat Roger en Phaedra jaren geleden uit elkaar zijn gegaan maar dat het anderzijds enorm tof is dat Jan en Hedvika nog steeds samen zijn. Voor de rest kan het me geen bal schelen, want wat sportlui in hun vrije tijd uitvreten, dat zijn mijn zaken niet. Neem nu, hoe heet hij, Jan Koller. Of die aap een lief heeft met dikke tetten, het zal mee aan mijn kont roesten.

Wat telt zijn z’n prestaties op het veld. En ’t is spijtig dat ik het moet zeggen, met die prestaties valt het nog knap tegen. Dat komt natuurlijk omdat Koller een zeer matig voetballer is. Hoe iemand op het idee komt om een prijs tussen de 600 miljoen en de 1 miljard op z’n voorhoofd te kleven, het is een raadsel. Laten we eerlijk zijn: z’n timing is een ramp, z’n techniek is een lachertje, z’n snelheid een farce, z’n kracht een verdichtsel, z’n efficiëntie een slechte mop, en gooi al z’n andere kwaliteiten op een hoop, maak er een poetsvod van en je zal nog niet in staat zijn om er de schoenen mee op te blinken van echte grote spitsen als Van Basten, Romario, Ronaldo, Raul, Hendry, Nilis of voor mijn part Lotte Lambert of Jefke Delen. In die tijd dat Koller in Lokeren speelde was iedereen het daarover eens, sinds hij bij Anderlecht zit moeten we hem ineens gaan beschouwen als een Europese topspeler. Misschien doen we dat  ooit nog wel als hij in plaats van tegen Harelbeke tegen Real Madrid ‘ns drie doelpunten scoort. Maar nee, tegen Real Madrid verschijnt hij niet eens aan de aftrap omdat hij in een vorige match tijdens een moeilijke kopbal in zijn eigen wenkbrauw heeft gebeten.

Let op, begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen Jan Koller. Integendeel, zoals ik al zei vind ik het een vriendelijke, intelligente, welbespraakte jongen met een lief dat een koppel wereldmemmen heeft hangen. Alleen jammer dat hij, net als die eikel van een Roger De Vlaeminck destijds, als sportman totaal over het paard is getild.    
Leden
doe mee

Registreer

Registeren is tijdelijk uitgeschakeld.
Foto

foto


Teksten

teksten
 


09-04-2013Vrij Nederland
xx-xx-2005Rails
xx-xx-2005Reload
xx-xx-2004Reload
09-10-2004Vara TV Magazine
25-09-2004Vara TV Magazine
01-09-2004de Morgen
07-07-2003Vara TV Magazine
08-03-2003Vara TV Magazine
10-05-2002Vara TV Magazine
06-10-2001Vara TV Magazine
28-05-2001De Nieuwe Gazet
21-04-2001De Nieuwe Gazet
14-04-2001De Nieuwe Gazet
07-04-2001De Nieuwe Gazet
24-03-2001De Nieuwe Gazet
17-03-2001De Nieuwe Gazet
10-03-2001De Nieuwe Gazet
03-03-2001De Nieuwe Gazet
24-02-2001De Nieuwe Gazet
01-11-2000Menzo
22-09-2000-
01-07-2000Esquire
10-06-2000Vara TV Magazine
09-06-2000HP/De Tijd
01-01-2000Prometheus
09-07-1998Humo
01-03-1998Humo
Bestel de nieuwste boeken van Herman Brusselmans eenvoudig en snel op Paagman.nl.